סידני גשר

ניו זילנד

ניו זילנד

 

 ראשי  |  הגירה לניו זילנד על בסיס מקצוע הגירה עסקית  |  הגירה על בסיס משפחה

 
דף ראשי > הגירה > הגירה לניו זילנד על בסיס משפחה
מטרת המסלול לחסות משפחתית הינה לאחד משפחות בניו זילנד באמצעות מתן תושבות קבע לבני משפחה של אזרחים ותושבי קבע בניו זילנד.

הממשלה מקדישה 30% מתכנית ההגירה למסלול זה בכל שנה – 13,500 מקומות לפחות.

מדיניות בני זוג

המדיניות נוגעת לאלו שבן/בת זוגם הינו/ה תושב קבע או אזרח בניו זילנד והם מעוניינים לבוא לחיות בניו זילנד עמם. הדרישות המינימליות להכרה בזוגיות כזו חלים על כל הבקשות לתושבות קבע.

דרישות מימנום להכרה בזוגיות

כדי לקבל תושבות קבע בניו זילנד, עליך ועל בן/בת זוגך להוכיח כי:

  •          אתם חיים יחד (או חייתם יחד למשך 12 חודשים לפחות) במערכת יחסים אמיתית ויציבה, ובנוסף

  •          שניכם בני 18 שנים או יותר (או שבאפשרותכם לספק הוכחה להסכמת הורה/אפוטרופוס/גורם אחר אם הנכם בני 16 או 17), ובנוסף

  •          נפגשתם לפני הגשת הבקשה ובנוסף

  •          אינכם קרובי משפחה ע"פ נספח 2 לחוק הנישואין 1955 או נספח  2 לחוק נישואי אותו מין 2004.

האם בן/בת הזוג שלי זכאי/ת לקחת אותי תחת חסותו?

אם הנך מגיש/ה בקשה הנכללת בקטגורית המשפחה – מדיניות הזוגיות, יהיה עליך להיות תחת חסותו/ה של בן/בת זוגך מניו זילנד.

בן/בת זוגך אינו/ה יכול לקחת אותך תחת חסותו, במידה והוא/היא:

  •          תמכו או לקחו תחת חסותם בעבר יותר מפונה עיקרי אחד  אחר בהצלחה במסגרת מדיניות הזוגיות, או לחילופין

  •          תמכו או לקחו את חסותם בעברכל פונה עיקרי אחר בהצלחה במסגרת מדיניות הזוגיות בחמש השנים הקודמות לתאריך הבקשה הנוכחית, או לחילופין

  •          עברו עבירה הקשורה באלימות במשפחה שהביאה לידי מתן היתר תושבות קבע לאדם במסגרת המדיניות המיוחדת כלפי קורבנות אלימות במשפחה (ראה הערה בעמ' 15), או לחילופין

  •          היו פונים עיקריים בהצלחה במסגרת מדיניות הזוגיות:

  •          אם פחות מחמש שנים חלפו מאז תאריך מתן תושבות הקבע במסגרת מדיניות הזוגיות, או לחילופין

  •          אם הם תמכו או לקחו תחת חסותם בעבר כל פונה עיקרי אחר בהצלחה במסגרת מדיניות הזוגיות.

לתשומת לבכם: אדם נחשב שעבר עבירה הקשורה באלימות במשפחה אם הוא:

  •          הורשע בניו זילנד בעבירת אלימות במשפחה, או

  •          היה נושא תלונה על אלימות במשפחה שנחקרה ע"י משטרת ניו זילנד והמשטרה מסכימה כי התלונה כלפיו מוצדקת.

יהיה על נותן החסות שלך להוכיח לנו שניו זילנד הינו מקום המגורים העיקרי שלו. בתקופה בה בקשתך תוגש ותטופל יהיה עליו:

  • להיות בעל דרכון אוסטרלי או לחילופין

  • להיות בעל היתר תושבות קבע בניו זילנד או אשרת תושב חוזר (Returning Resident's Visa) שהונפקה על יסוד היותו בעל אשרת תושבות קבע באוסטרליה או אשרת תושב חוזר אוסטרלית.

מדיניות הורים

מדיניות זו נועדה לאלו המעוניינים לחיות באופן קבע בניו זילנד ויש להם ילד בגיר שהינו אזרח או תושב קבע בניו זילנד.

יש באפשרותם לקבל תושבות קבע אם:

  •         ילדם בן 17 שנים או יותר ונותן את חסותו לבקשה ובנוסף

  •         "מרכז הכובד" של המשפחה הוא בניו זילנד.

מדיניות אחים וילדים בוגרים 

באפשרותכם לקבל תושבות קבע הכלולה בקטגוריה זו אם:

  • יש לכם הורה, אח או אחות שהינם תושבי קבע או אזרחים בניו זילנד ובאפשרותם לתת את חסותם לבקשה, ובנוסף

  • אין לכם אחים או הורים נוספים המתגוררים בצורה חוקית ובקביעות באותה מדינה בה אתם גרים בצורה חוקית ובקביעות, ובנוסף

  • קיבלתם הצעת עבודה בניו זילנד, ובנוסף

  • הנכם בני 55 שנים או פחות בעת הגשת הבקשה

 


צור קשר  |  מי אנחנו  |  תנאי שימוש  |  פרסם אצלנו  

 

  Copyright © 2008 New Zealand

 

 
דגל אוסטרליה

דף הבית
רקע
ויזות
הגירה
לימודים
טיול
ערים
אוסטרליה